ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


ARGOLIDA TAXI TRANSFER
Μανώλη-Λιάτα Ελένη
τηλ 6974095431 – 6977606302
 Μετακινηθείτε με στυλ και άνεση.

 https://www.facebook.com/messages/t/2230942137135536Στα καταπράσινα δάση και τα ρέοντα ρέματα της, έρχονται στη ζωή σκηνές από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμη και το φρούριο του μεγάλου στρατιωτικού διοικητή Αγαμέμνονα και το επιβλητικό κάστρο του Μενελάου! Η ελληνική μυθολογία ζωντανεύει στην Πελοπόννησο. Από τα άκρα της Ευρώπης, το φινάλε της Βαλκανικής Χερσονήσου και το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδας, η Πελοπόννησος είναι ένας μυστηριώδης κόσμος από μόνη της. Ορεινή με την υπέροχη καρδιά του και βαθιά προορισμένη στη δραματική χρυσή ακτή της, η Πελοπόννησος κρύβει εκατομμύρια εκπλήξεις κάτω από τις βραχώδεις πλαγιές του Ταϋγέτου. Χώρα των ισχυρών 300 Σπαρτιάτες και γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πελοπόννησος είναι ένας διαχρονικός προορισμός με αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά χωριά και μέρη απέραντης φυσικής ομορφιάς. Και ξεκινάτε το ταξίδι σας προς τη μυθική Πελοπόννησο! Ανακαλύψτε τα 10 κορυφαία μέρη που θα επισκεφθείτε στη χερσόνησο της Πελοποννήσου!

Ο Μυστράς, το θαύμα του Μορέα, κατασκευάστηκε αμφιθεατρικά γύρω από το φρούριο που ανεγέρθηκε από τον πρίγκηπα της Αχαΐας το 1249. Ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς και καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς και τους Ενετούς, η πόλη του Μυστρά εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά το 1832 αφήνοντας μόνο εξαιρετικά μεσαιωνικά ερείπια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Αναμφισβήτητα, η βυζαντινή πόλη του Μυστρά είναι απαραίτητη αν επισκέπτεστε την Πελοπόννησο αυτό το καλοκαίρι!

Ίχνη αθανατοποιημένα από το χρόνο. στα παλάτια των Μυκηνών, το φάντασμα του Αιγίσθου, του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, πρόσωπα μύθου και τραγωδίας που βυθίστηκαν στα ανθρώπινα πάθη, φαίνεται να κρέμονται γύρω από την αναζήτηση δικαιοσύνης, όπως έκαναν οι τραγικοί ποιητές. Οι Μυκήνες, η πρωτεύουσα της Ελλάδας στην προϊστορική εποχή και το θρησκευτικό κέντρο του μυκηναϊκού κόσμου, ονομαζόταν αρχικά πλούσιος από τον Όμηρο πριν από οκτώ αιώνες. Ο Αισχύλος ήταν ο πρώτος που, στην κορυφή του ελληνικού πολιτισμού, ακολούθησε από τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη, αναβίωσε τη μοίρα της γενιάς του Αριστείδη μιλώντας για το ανάκτορο των Μυκηναίων. Είναι περισσότερο από έναν αιώνα από τότε που ο Schlieman, ο πρώτος που αποκάλυψε τα μυστήρια των Μυκηνών, έφερε στο φως τους βασιλικούς τάφους της ακρόπολης ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι Μυκήνες είναι ο τόπος που τροφοδότησε την αρχαιολογία, τη λογοτεχνία, το θέατρο και την έρευνα με έναν εκπληκτικό πλούτο υλικού, μοναδικό στον κόσμο! Θα εξερευνήσετε μια διαδρομή μεταξύ επικού και δράματος στην πόλη των Μυκηνώ

Το διαχρονικό και όμορφο, ζωντανό , γραφικό , γοητευτικό Ναύπλιο θα σας κάνει να το ερωτευτείτε. Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ο τόπος όπου έγινε η πρώτη πολιτική δολοφονία στην Ελλάδα, η πόλη όπου χτίστηκε η πρώτη πλατεία Συντάγματος, όπου ιδρύθηκε το πρώτο εθνικό γραφείο εκτύπωσης και κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό κοινοβούλιο μαζί με το πρώτο θέατρο της Ελλάδας και το πρώτο φαρμακείο.  Είτε είστε λάτρης των βαθιών συναισθημάτων του, το Ναύπλιο θα σας εμπνεύσει να νιώσετε τη μοναδική συγκίνηση του ρομαντισμού, ένα μέρος όπου θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει πριν από λίγο καιρό.

Συχνά περιγράφεται ως μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες της χερσονήσου της Πελοποννήσου, οι καταρράκτες Πολυλίμνιου προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία μακριά από τις απλές παραλίες της Μεσσηνίας. Βυθισμένο σε πλούσια βλάστηση, καταπράσινες λίμνες και καταρράκτες, οι καταρράκτες Πολυλίμνιο είναι ένας μούστος αν βλέπετε τη Μεσσηνία! Εάν είστε περιπετειώδης, η κατάδυση από γκρεμούς από τις ψηλότερες και βαθύτερες πισίνες θα απογειώσει την αδρεναλίνη σας. Η πεζοπορία στους καταρράκτες του Πολυλιμνίου διαρκεί περίπου μία ώρα και μισή με το μονοπάτι που αρχίζει στο χωριό Χαραυγή. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε ανθεκτικά παπούτσια. καθώς το έδαφος μπορεί να είναι ολισθηρό!

Κατακτημένη από πειρατές κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Ελαφόνησος είναι ένας μυστηριώδης θησαυρός που βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή της νότιας Πελοποννήσου. Διακεκριμένος με τα εξωτικά τοπία και τα γαλαζοπράσινα νερά του, αυτό το νησί είναι ευλογημένο με τα ωραιότερα της φύσης. Η Ελαφόνησος έχει μοναδική φυσική ομορφιά, εκπληκτικά τοπία και ναούς ιστορικής σημασίας που κρύβονται στα υποβρύχια μυστήρια του Παυλοπετρίου. Είτε θέλετε να περπατήσετε στο ψηλότερο σημείο του νησιού για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στο ακρωτήριο Μαλέα, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς της Unesco, είτε επιθυμείτε να βουτήξετε στα κρυσταλλικά νερά της παραλίας του Σίμου, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, η Ελαφόνησος είναι ένας ιδανικός προορισμός για να εξερευνήσετε έναν προορισμό από την περασμένη διαδρομή!

Συνδυασμένη με το πέρασμα του χρόνου, η Επίδαυρος είναι ένα αναντικατάστατο θέαμα μοναδικής ομορφιάς με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Τα μνημεία της είναι πραγματικά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, μια γνήσια μαρτυρία του ελληνικού πολιτισμού που είναι ακόμα ζωντανός. Κατοικημένη από το 3η χιλιετία π.Χ., η Επίδαυρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του αρχαίου κόσμου, των οποίων η παλιά δόξα διατηρήθηκε με το χρόνο που κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Επίδαυρος είναι ένας τόπος που θα γοητεύσει όλους, εραστές της αρχαιολογίας ή όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες αποφάσισαν να ιδρύσουν το μεγαλύτερο θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας αφιερωμένο στον Θεό Ασκληπιό στην Επίδαυρο. το ωραιότερο θέατρο της Ελλάδας, αν όχι ολόκληρου του κόσμου, όπου το αρχαίο δράμα είναι δοξασμένο από το πολιτιστικό πνεύμα της Ελλάδας. Αναμφισβήτητα, η Επίδαυρος είναι ένας τόπος για τη λίστα σας, ένας προορισμός που πρέπει να εξερευνήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας!

Το σπήλαιο του Διρού θεωρείται μια από τις τρεις πιο όμορφες και εντυπωσιακές λίμνες σε όλο τον κόσμο! Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αρεόπολης στη Λακωνία, ο κόλπος του Διρού βρίσκεται κάτω από την είσοδο του σπηλαίου. Τα σπήλαια εξερευνήθηκαν για πρώτη φορά από τους σπηλαιολόγους Ιωάννη και Άννα Πετρόχειλο το 1858, ενώ αρχαιολογικές έρευνες ξεκίνησαν το 1970 υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Γεώργιου Παπαθανασόπουλου. Μια δίοδος διασταύρωσης σχεδόν τριών χιλιομέτρων είναι η κύρια διαδρομή για να γνωρίσετε το σπήλαιο του Διρού! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλέξουν ένα δίκτυο από περάσματα με λαμπερούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες που διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά!

Τα κρυστάλλινα νερά εκτοξεύονται στους αυθεντικούς οχυρωμένους τοίχους του βενετσιάνικου κάστρου της Μεθώνης, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου! Αναμφισβήτητα, οι ταξιδιώτες θα μαγευτούν από την πέτρινη γέφυρα με τις δεκατέσσερις καμάρες που συνδέουν το κάστρο με την ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου. Το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, το περίφημο σύμβολο της Βενετίας, κυριαρχεί στην πύλη του κάστρου όπου έζησαν έμβλημα, επιγραφές, ασβεστωμένες εκκλησίες και τεράστιες πύλες

Σκαρφαλωμένο σε μια χερσόνησο από την ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, η Μονεμβασιά κατέχει τη βασιλεία μιας από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ελλάδας. Αυτή η αξιοθαύμαστη ρομαντική πόλη, που βρίσκεται κάτω από τον ορεινό βράχο, είναι ένα ζωντανό μουσείο βυζαντινής, οθωμανικής και βενετσιάνικης ιστορίας που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Μια περιπάτου γύρω από την οχυρωμένη πόλη θα σας ταξιδέψει πίσω στη μεσαιωνική εποχή, ενώ οι απόψεις προς απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από την κορυφή του κάστρου θα σας κάνει να θέλετε να παραμείνετε εκεί για πάντα!

Ακριβώς δίπλα στη νότια ακτή της Πελοποννήσου, κοντά στο Γύθειο, οι ταξιδιώτες θα αιχμαλωτιστούν από ένα περίεργο κομμάτι της ιστορίας. ένα ολόκληρο πλοίο, σκουριασμένο από το πέρασμα του χρόνου, στηρίζεται στα βράχια της ακτής της παραλίας της Γλυφάδας. Μία από τις πιο φωτογραφικές παραλίες της Πελοποννήσου, η παραλία της Γλυφάδας του Γυθείου, είναι σίγουρα μια επίσκεψη. Μπορεί να φαινόταν ρηχό, αλλά η άμμος είναι ωραία και καθαρή ιδανική για καταδύσεις δίπλα στο ναυάγιο του Γυθείου.



Εκτός από την απομονωμένη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, στην κοιλάδα των Θεών, βρίσκεται το πιο αξιοθαύμαστο ιερό της αρχαίας Ελλάδας. Αφιερωμένο στον Δία, τον πατέρα των θεών, η Αρχαία Ολυμπία έγινε το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα. Η φήμη του στηρίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μεγαλύτερο εθνικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε κάθε τέσσερα χρόνια για να τιμήσει τον Δία. Μία τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η οποία δημιούργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα μπορούσε να είναι τόσο εκπληκτική.
PIGI diakopomania